Monday, November 21, 2016

Harga Minyak Naik Apa Nak Buat

Harga Minyak Naik Apa Nak Buat. Dah hampir sebulan kita semua berdepan dengan kenaikan harga minyak petrol dan diesel. Bila harga minyak naik, jadi masing-masing akan faham dengan sendiri. Harga benda lain juga akan naik sama. Alasannya nak hantar semua barang keperluan perlukan minyak petrol dan diesel bagi menggerakan kereta, lori, ven dan yang sama fungsi dengannya termasuklah motosikal.

Harga Minyak Naik Apa Nak Buat, Jobdirumah,
Harga Minyak Naik Apa Nak Buat
Apa nak buat, ini semua bergantung kepada pasaran harga minyak dunia dan harga subsidi. Yang ni orang ekonomi dah ramai jelaskan. Semuanya sudah maklum atas perkara ini.

Bagi mereka yang berpendapatan tinggi, kenaikan harga minyak sebanyak 15sen tak mampu bagi kesan kepada mereka. Apa masalah, ada duit semua boleh beli. Tak rasa sangat pun setakat harga minyak naik, harga barang jadi naik. Tak jejas sangat duit dalam akaun dan simpanan mereka.

Tapi bagi golongan yang berpendapatan tak berapa tinggi. Kesan kenaikan harga bahan api ini memberi impak yang besar kepada mereka. Jika ada anak sekolah, rasanya belanja anak nak ke sekolah makin bertambah.

Nak buat macam mana. Harga makanan makin mahal. Kos tambang ke sekolah makin naik. Pihak bas nak kena 'jaga' juga periuk nasi mereke. Takkan harga petrol dan diesel naik, tambang bas tak boleh naikkan. Ini baru satu dua perkara, belum masuk belanja dapur dan rumah lagi. Memang terasa tekanannya.

Harga Minyak Naik Apa Nak Buat
Jika nak senaraikan semua masalah memang tak boleh buat kerja dibuatnya. Apa yang penting sekarang ini kena banyakkan buat kerja dan berusaha macam mana nak tingkatkan pendapatan yang ada. Bagi yang dah ada kerja part time, teruskan buat kerja sambilan yang sedang dibuat. Ada peluang besarkan perniagaan tersebut.

Bagi yang tak ada kerja sambilan lagi. Saya galakan anda mulakan hari ini. Cari dan belajar macam mana nak buat income dari kerja yang anda ceburi tersebut. Insyallah jika rajin usaha akan beroleh kejayaan.

Jika anda masih tercari-cari punca bagi menambahkan pendapatan. Saya syorkan anda buat kerja melalui Portal Kerja Online Jobdirumah. Ianya membolehkan anda buat kerja dari rumah.

Caranya macam ini:-

1) Daftarkan diri anda di sini-->> Daftar Jobdirumah (klik sini)
2) Setelah daftar, anda akan diberi username dan password untuk masuk ke ruangan ahli dalam portal peribadi jobdirumah.
3) Di sini anda akan diberi akses kepada eGuide dan video tutorial lengkap macam mana nak buat, nak cari kerja online dan dan membina kerja darinya.
4) Masuk dan kemaskini maklumat diri anda di dalam portal peribadi anda dan mula memohon kerja yang sesuai dengan kebolehan anda.
5) Bila dapat kerja, buat kerja dengan sebaiknya. Dah siapa anda akan diberikan bayaran atas kerja yang telah dibuat.
ps: Anda boleh memohon seberapa banyak kerja yang anda mahu. Pastikan anda dapat siapkan tugasan tersebut dengan sebaiknya. Mulakan kerja yang MUDAH dahulu.

Apa yang seronoknya bila buat kerja secara online ini. Anda tidak lagi perlu bersesak nak kena keluar rumah, naik kenderaan awam atau terpaksa menempuh kesesakan lalu lintas. Semuanya boleh dibuat dengan hanya berada di depan komputer atau pc dari rumah. Buat kerja, dah siap hantar dan anda akan diberikan bayaran atas kerja yang telah dibuat.

Bagi mereka yang rajin berusaha insyallah dengan adanya kemudahan kerja dari rumah melalui Portal Jobdirumah ini, ramai yang mendapat manfaat da beroleh hasil darinya.

Bekerja sendiri dan beroleh kebebasan dari rumah, sempat untuk menguruskan rumah tangga bagi suri rumah. Sempat juga belajar dan cari duit sendiri bagi pelajar dan ada juga mereka yang bekerja di pejabat yang buat kerja dari Jobdirumah ini.

Jika rajin semua perkara boleh jadi. Tapi jika malas, semua benda rasa tak jadikan.

Bagi yang berminat nak menambah pendapatan sampingan secara part time. Saya galakkan anda buat kerja dalam Portal Jobdirumah ( klik sini) dan menikmati hasilnya.

Tak ada siapa yang boleh tolong dari kita, melainkan diri kita sendiri.

Selamat buat kerja!

Kongsikan entri 'Harga Minyak Naik Apa Nak Buat' ini juga dengan rakan-rakan anda untuk manfaat bersama. Terima kasih.

4 comments:

 1. Tapi hakikatnya harga minyak dunia sekarang sedang turun sebenarnya dik. Cuma kita ni sebab kata menteri kita subsidi diberi dah berlebihan. Kesian kita jadi rakyat kenalah ikut - macam timun menggolek pun luka digolek terus penyet:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul tu akak. Sabar aje yang mampu. Semoga Allah bagi ganjaran yang besar untuk kita semua berkat kesabaran kita. Amin. Harap dapat selesai dengan cepat isu minyak ini.

   Delete
 2. minyak kita naik sebab matawang kita jatuh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ada pengaruh mata wang juga macam ini.

   Delete

Komen Dengan Berhemah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...